Pelihuoneen sisustus kuntoon

Pelihuone on paikka, jossa tarvitaan erityisesti mukavuutta ja viihtyvyyttä. Siksi sisustussuunnittelu kannattaa aloittaa mukavuus mielessä!

Istuimet tärkeitä mukavuuteen

Istuimet ovat pelihuoneessa ensisijaisen tärkeitä. Pelituoli, kupolituoli tai sohvat sopivat pelihuoneeseen hyvin, mutta niissä on tärkeintä istumismukavuus. Pelisessiot voivat kestää useita tunteja, joten niskakrampit ja selkäjumit ovat pian ikävänä kaverina, jos tuolit eivät tue tarpeeksi erityisesti selkää.

Kalusteita voi ostaa kivijalkakauppojen lisäksi myös verkkokaupoista, sekä Ikean kaltaisista liikkeistä. Joskus kalusteita voi löytää myös kirpputoreilta ja muista kaupoista, joissa myydään käytöstä poistettuja tai käytettyjä kalusteita. Mutta pidä muistissa se, että tuolia ei kannata ostaan pelkästään sen hinnan vuoksi.

Pelihuone on paikka, jossa on usein useampi ihminen kerrallaan, koska pelaaminen on sosiaalinen tapahtuma. Istuinpaikkoja tulisi olla tarpeeksi. Siihen voi varautua vaikkapa tarpeeksi monella säkkituolilla, joita voidaan muuna aikana säilyttää vaikkapa seinän vieressä päällekkäin. 

Lepotuolit ovat myös mukavia pelihuoneessa, mutta ne voivat olla tilaan nähden liian suuria, jos niitä tarvitaan enemmän. 

Keräilyesineet sopivaan paikkaan

Pelaajat ovat usein keräilijöitä, jotka keräävät myös figuureja, pelien erikoispainoksia ja sitten esimerkiksi elokuviin ja televisioihin liittyviä keräilyesineitä. Keräilytavara kannattaa laittaa näytille ja pelihuone on oiva paikka sellaiseen, kunhan löydät sopivan “esittelypisteen” niille.  Ne tuovat myös oman mukavan tunnelman peliluolaasi ja lisäävät esteettisyyttä, joka kuuluu pelaajan huoneeseen.

Keräilyesineet ovat parhaimmillaan inspiroivia ja niistä voi olla ylpeä, joten niille hyvä esittelypaikka on juurikin pelihuone. Keräilyesineet voivat olla erinomaisia keskustelunaloituksia tai jäänmurtajia. Ne ovat katseenvangitsijoita ja niiden avulla voi luoda huoneen keskipisteen, joita voi esitellä arvokkaasti.

Jos asunnossa ei ole tilaa kokonaiselle pelihuoneelle, voit yrittää varata pienen tilan jostakin huoneesta. Tämä voi olla vaikkapa olohuoneen nurkkaus, varsinkin jos olohuoneessa on muuten tilaa. Jos pelihuone on oma makuuhuoneesi, sisusta se tarpeidesi mukaan. Riippumatta siitä, kuinka vähän tilaa pelihuoneessa lopulta onkaan, voit pienellä luovuudella suunnitella erinomaisen paikan pelaamiselle. 

Seinille voidaan ripustaa myös julisteita, mutta muista kehystää ne, sillä repsottavat julisteet eivät ole kovin mukavan näköiset seinällä. Paraskin tunnelma menee pilalle sinitarralla seinälle suoraan kiinnitetyistä julisteista.

Rohkeutta sisustukseen

Huonetta ei tarvitse sisustaa kuitenkaan erilaisilla tai eri teemaisilla tavaroilla. Jos olet jonkin pelin suuri fani, voit käyttää inspiraationa koko huoneen sisustussuunnittelussa pelkästään tämän pelin teemaa. GTA, Red Dead Redemption, Super Mario Galaxy, Tetris, Max Payne… esimerkkinä nämä pelit, joista voi löytyä paljon materiaalia, jolla täyttää seinät, pöydät ja vaikka sohvat, kun hankkii tyynyliinoja tai vilttejä ko. pelien kuvioilla ja grafiikoilla. Voit tietenkin yhdistellä eri genrejä toisiinsa, ja kokeilla miltä tällainen ratkaisu näyttää. 

Valaistus on tärkeä osa komeita pelihuoneita. Oikeanlainen valaistus lisää varsinkin tunnelmaa. Sopivan pimeä valaistus myös pitää ruudusta tulevan häikäisyn mahdollisimman vähäisenä, jotta pelin tapahtumat näkee selvästi pelaamisen aikana. Sininen on valaistuksessa rentouttava väri, ja tämän vuoksi se on hyvin suosittu valinta. Kun lisäät siniseen keltaista, tilasta tulee usein kutsuvampi.

Kun valitset pelihuoneeseesi erityisen mukavan sohvan, voi se toimia myös vierassänkynä tai vaikkapa omana sänkynäsi, jos pelaaminen kestää aamuyöhön tai aamuun asti, etkä halua enää kömpiä makuuhuoneeseen. Huoneen yksi pienistä, mutta vangitsevista katseenkerääjistä voi olla minijääkaappi. Se on erinomaisen käytännöllinen lisä, jonka avulla voit pitää virvokkeet käden ulottuvilla. Tällaiset valinnat voivat olla kuitenkin omiaan herättämään pientä skismaa kotosalla, jos asut vaimon/aviomiehen tai tyttöystävän/poikaystävän kanssa yhdessä!