Hallitse talouttasi ja yhdistä lainat

yhdistä lainat

Lainojen yhdistämistä markkinoidaan nykyään keinona hallita taloutta kätevästi – eikä ihme! Parhaimmassa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi jopa estää luottotietojen menettämisen. Etenkin jos sinulla on paljon lainoja eri rahoituslaitoksilta, voi olla hankalaa muistaa kaikkien näiden eräpäiviä ja summia. Lainojen yhdistäminen säästää sinulta siis aikaa ja vaivaa. Osoitteessa https://www.swiftbanker.fi/ voit kätevästi yhdistää lainasi yhdeksi lainaksi.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa? 

Lainojen yhdistäminen tulee merkittävästi halvemmaksi, kun tarkastellaan lainan kokonaiskuluja. On varmasti selvää, että yhden koron maksaminen on edullisempaa, kuin useamman koron maksaminen. Koron lisäksi tulet säästämään huomattavasti myös kuluissa. Useaan lainaan kuuluu avausmaksu ja tilinhoitopalkkio, joka maksetaan kuukausittain. 

Kuten jo mainittukin, tämän lisäksi yhtä lainaa on huomattavasti helpompaa ylläpitää, kuin montaa pientä lainaa. Monen lainan maksaminen eri paikkoihin voi olla vaivalloista, ja vaatii aikamoista suunnittelua. Myös tarkkaavaiselle lainanmaksajalle voi helposti tapahtua vahinko, ja jokin laina jäädä maksamatta, jos näitä on monta. Yhdistä lainat, ja vältä tarpeettomat maksuhäiriömerkinnät! 

Miten lainojen yhdistäminen toimii

Lainojen yhdistämistä tarjotaan nykyään hyvin laajasti, ja täten myös yhdistelylainoja kannattaa vertailla. Erilaiset rahoituslaitokset voivat antaa sinulle hyvin erilaisia tarjouksia. Tee siis huolellinen taustatyö ennen rahoituslaitoksen valintaa. Se on tärkeää etenkin siksi, koska yhdistelylainat ovat perinteisesti summaltaan suuria, ja takaisinmaksuaika voi olla pitkä. Oikean rahoituslaitoksen valitessasi voit siis säästää satojakin euroja. 

Kuten kaikkien lainojen kanssa, tulee sinun pohtia oikea lainasumma, sekä sopiva laina-aika. Laina-ajan määrittelee maksukykysi. Usein laina on parempi maksaa pois niin nopeasti kuin kykenee. Tämä johtuu siitä, että kulut ja korot ovat sen suuremmat, mitä pidempi laina-aika on. Ei kuitenkaan kannata olla liian kunnianhimoinen lainaa takaisin maksaessa, ja sinulla tulisikin jäädä kuukausittaisen lyhennyksen jälkeen varaa normaaleihin arjen menoihin ja pahan päivän varalle. Onkin siis parempi jättää kuukausittaisen lyhennyksen jälkeen hieman varaa ylimääräisille menoille, mieluummin kuin maksaa lainaa liian nopeasti pois ja asettaa itsensä tukalaan tilanteeseen.

Yhdistä lainat ja kiinnitä huomiota kuluihin

Usein lainaa nostaessa puhutaan siitä, kuinka korkoon on tärkeää kiinnittää huomiota. Tämän lisäksi lainan kokonaishintaan kuitenkin vaikuttaa todellinen vuosikorko, johon on sisällytetty koron lisäksi myös muut kulut. Toisinaan lainaa nostaessa peritään avausmaksu, joka voi olla suuri. Tämän lisäksi kuukausittaiset tilinhoitomaksut voivat vaihdella suuresti. 

Miten hakea yhdistelylainaa? 

Yhdistä lainat helposti internetissä. Kun tarkka taustatyö on tehty, ja olet päättänyt mikä rahoituslaitos on juuri sinulle sopivin, voit hakea lainaa helposti internetin kautta. Rahoituslaitos usein auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan lainavaihtoehdon. 

Kun olet saanut lainan tilillesi, kannattaa pitää mielessä, että yhdistelylaina ei pelasta tilannetta täysin. Sinulla on vielä maksamattomia velkoja, ja täten kannattaakin välttää uusia lainoja, kunnes edelliset velat on maksettu alta pois. Lainojen yhdistämisen tarkoitus on auttaa korjaamaan taloudellinen tilanne, eikä mahdollistaa lisävelan nostamista. 

Yhdistä lainat ja pääse pois velkakierteestä

Lainojen yhdistämistä markkinoidaan toisinaan jopa keinona päästä ulos velkakierteestä. Vaikka kaikki lähtee ihmisestä itsestään, on totta, että lainojen yhdistäminen helpottaa velkaantuneen elämää. Se nimittäin pienentää kynnystä nostaa jatkuvasti pieniä lainoja, tai käyttää luottokorttia, koska laina on jo tilillä yhtenä kappaleena. 


Loppuen lopuksi lainojen yhdistäminen opettaa taloudellista suunnittelua, ja on pieni askel kohti tehokkaampaa taloudenhoitoa. Taloudellisen hoidon päätavoite on saada menot pienemmäksi kuin tulot, ja lainojen yhdistäminen onkin oiva keino siihen. Yhdistä lainat siis, ja opi hallitsemaan talouttasi paremmin.